Finas prima liv

Finas prima liv

söndag 6 september 2015

Ugnsbakade äpplen med paleoråkräm

Äntligen svenska äpplen som blev grunden till helgens succédessert.

Jag var så sugen på den där riktigt lyxiga känslan, så jag testade att göra råkräm på kokosgrädde. Det gick hem vill jag lova, så här kommer receptet.

Ugnsbakade äpplen
2-3 portioner
4 syrliga äpplen i klyftor
kanel och/eller kardemumma
ekosmör
kokosflingor

Råkräm
2,5 dl kylskåpskall kokosgrädde
1 tsk vaniljpulver
2 äggulor

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg äppleklyftorna i en smord ugnsform. Pudra över kanel och/eller kardemumma. Hyvla över smör och strö över kokosflingor, efter tycke och smak. Baka i 20-25 minuter. 
Ta ut kokosgrädden ur kylen och vispa den fluffig. Tillsätt äggulor och vaniljpulver och vispa ihop. Servera!