onsdag 11 februari 2015

LCHF-semlan - lovely!

Jag trodde väl aldrig att jag skulle kunna äta semla i år, men jo då! Jag bakade inte de snyggaste exemplaren precis, men kanske de godaste? Riktigt mycket kardemumma i degen. Bullarna kan jag absolut tänka mig att äta just så som de är. Perfekt, eftersom det blev några över.

Jag hittade ett recept som jag föll för, men ändrade lite. I vanlig ordning, så att jag sätter smakerna precis så som jag vill ha dem. Gärna lite sälta och mindre sött.

Finas prima LCHF-semlor
5 st

3 ägg
3 msk valfri sötning
1 dl grädde
2 msk kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 tsk stött kardemumma
1 nypa salt

Fyllning:
 
Inkråm från bullarna
1 dl grädde
2 dl mandelmjöl
2-3 msk sötning 
10-15 mandlar

Sätt ugnen på 165 grader varmluft. Vispa ägg och sötning i några minuter. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Låt degen stå i cirka tio minuter och gör sen 5 bullar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och grädda i 15-20 minuter. Låt svalna helt under duk.

Blanda samman grädde och mandelmjöl till fyllningen. Smaka av med sötningen. Hacka mandlarna och tillsätt till fyllningen, för att få den där goda krispigheten. Montera semlorna.

Hoppas du gillar dem lika mycket som jag gjorde. Nästa gång ska jag testa att göra dem paleo, alltså utan mejerier. Håll utkik!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar