torsdag 14 maj 2015

Årets första rabarber

Första rabarberkakan - då är det verkligen vår!

Fix i trädgården och fika på altanen med denna lilla älskling och de andra tre. Mycket kokos, mycket rabarber - kan inte bli annat än bra!

Kakan gick hem hos det lilla kakmonstret också. Det andra barnet gillar som bekant inte kakor, bullar, glass och sånt. (Var hans gener kommer ifrån... Det är fortfarande ett mysterium. Önskar ibland att jag hade desamma.)

Här kommer i alla fall mitt recept!

Finas prima rabarberkaka - paleo / LCHF

75 g smör/kokosolja
3 ägg
0,5 dl agavesirap, lönnsirap eller annan sötning
2 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
2 dl osötad nötmjölk (För LCHF funkar 1 dl grädde + 1 dl vatten också)
4-5 rabarber i bitar
kanel eller stött kardemumma

Smält smöret eller kokosoljan. Vispa ägg och sötning pösigt. Rör ner kokosflingorna och smöret, därefter kokosmjölet blandat med bakpulver. Tillsätt mjölken och rör om ordentligt till en tjock smet. Klicka ut smeten i en smord springform. Toppa med rabarberbitar och tryck ner dem något. Pudra över kanel eller kardemumma. Eller både och! Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter.

Enjoy! Berätta gärna vad ni tyckte. Hos mig hamnar den på favoritlistan direkt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar