Ceviche
2 portioner
70 g lax
70 g torsk
2 pilgrimsmusslor
1/2 kruka koriander
3 lime
1/2 apelsin
1 liten röd chili
1 vitlöksklyfta
1/2 msk socker
salt
1/4 mango
1/2 avokado
Pressa saft av lime och apelsin i en skål.
Kärna ur chilin och hacka den tillsammans med koriandern och vitlöken. Blanda ner i limen och apelsinen.
Skär fisk och musslor i en centimeter stora tärningar.
Lägg ner fisk och musslor i skålen och smaka av med salt och socker.
Låt stå i kylen i 40 minuter till en timme. Fisken är klar när torsken är vit och fast och den känns lagom i smak.
Blanda i tärnad mango och avokado. Lägg upp och servera.
Kärna ur chilin och hacka den tillsammans med koriandern och vitlöken. Blanda ner i limen och apelsinen.
Skär fisk och musslor i en centimeter stora tärningar.
Lägg ner fisk och musslor i skålen och smaka av med salt och socker.
Låt stå i kylen i 40 minuter till en timme. Fisken är klar när torsken är vit och fast och den känns lagom i smak.
Blanda i tärnad mango och avokado. Lägg upp och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar