![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKZh47bava73pNBJDXPOtWDrh5hU_3WEBF4_m_xIZKXHjDp7r3y_1fmkORFWf4iJs_wTzKN04mJeMC5ZacJxav4xox7hmql47JTC8AQU-z_Zoq93JcYjjw9kHaut63PORoiUZsAgyeeO4o/s1600/rabarberkram.jpg)
Rabarberkräm med kanel blev jättegott, så den här har jag inte gjort för sista gången. Här kommer receptet.
Finas prima rabarberkräm med kanel
4 portioner
750 g rabarber
3 dl vatten
1/2 dl flädersaft
1 kanelstång alt. 1/2 tsk kanel
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk potatismjöl
Skala rabarbern fint och dela i cirka 2 cm långa bitar. Lägg i kastrull och tillsätt socker och kanel. Slå på vatten och saft. Låt koka upp på svag värme tills rabarbern blir mjuk, cirka tio minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll ner blandningen med potatismjöl i en stråle, under omrörning, så att det inte klumpar sig. Strö lite socker på ytan, så att krämen inte skinnar sig. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar