Chokladmousse är en favoritdessert, för det är så ljuvligt gott och dessutom perfekt när man måste förbereda innan. Ju längre den får stå, desto godare.
I höst har jag gjort en massa varianter med olika smaksättningar – det blev lite av en chokladmoussehöst – så därför avslutade jag året med den här moussen med både vit och mörk choklad.
Vit och mörk chokladmousse med rom
6 port.
Mörk chokladmousse:
200 g mörk choklad, 70%
4 ekologiska ägg
2 msk honung
2 msk rom (eller konjak)
Vit chokladmousse:
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
Hallon, till garnering
Smält den mörka chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna, honungen och rom i den smälta chokladen. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
Smält vit choklad i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
Tag fram cocktailglas och häll först i lite mörk chokladmousse, sen vit. Varva och avsluta med den vita moussen. Ställ i kylen två timmar, gärna längre. Servera med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar