Finas prima liv

Finas prima liv

fredag 6 februari 2015

LCHF-pizza stavas meatzza

Så här brukar våra pizzor se ut: en barndel och en vuxendel. Men det här är ingen pizza utan en meatzza. En helt galen maträtt. Botten är gjord av köttfärs.

Jag testade att göra den här för ett par månader sen, för att jag blev så nyfiken och för att spexa med familjen. Det blev succé, framför allt hos barnen som har önskat den sen dess. Så ikväll får de som de vill.

Det finns en mängd olika recept på meatzzabotten och de enklaste innehåller bara köttfärs. Men jag vill ha smak på min mat, så till min botten behöver du:

500 g köttfärs
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk oregano eller pizzakrydda
1 pressad vitlöksklyfta


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop allt till en smet och fördela på en plåt klädd med bakplåtspapper. Se till att botten täcker hela plåten, för den drar ihop sig ganska mycket när den står i ugnen. Grädda i cirka 20 minuter.

Ta ut och lägg på din topping. Grädda i ytterligare 15 minuter. Klart!


Jag körde vegetarisk topping: tomatsås, mozzarella, rödlök, oliver och pesto. Ruccolasallad vid sidan. Det blev ju minst sagt köttigt ändå...

Vad äter du ikväll?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar