Finas prima liv

Finas prima liv

torsdag 19 april 2012

Decadents lilla gula

Decadent måste ha tänkt på mig när de designade den här gula väskan. Jag har den redan i svart, i den största modellen, och den är ju hur fin som helst.

Och i gult... Åhhh. Väcker ha-begär.

Men inte kan man ha två av samma modell – eller?

måndag 16 april 2012

Offensiv mot skivade naglar

Mina naglar har alltid varit riktigt hårda, men numera ser de mer ut som någon slags skivling. Trökigt...

B-vitaminbrist kan enligt den glada damen på apoteket vara orsaken. Hoppas det hjälper. Brustabletterna var åtminstone goda, så helt bortkastat kommer det inte vara ändå! Och det ska bli spännande att se om det funkar.

söndag 15 april 2012

Absoluta favoritsalladen just nu

Igen och igen! Det här är verkligen min favorit just nu! Salladen med halloumi och sötpotatis är ju bara sååå god! Passar både en vardag och på fredagskvällen.

Här är receptet!

Ett tips: Stek sötpotatisen först och håll dem varma i ugnen medan du steker halloumin. Försök att steka chilin och vitlöken med halloumin på slutet. De blir lätt till kolbitar annars.

fredag 6 april 2012

Sigrids kokbok i mitt kök – lagom till påsk

Jag gillar inte tidningsfria dagar, för jag känner mig snuvad på min frukostläsning. Men idag hade jag istället Spisvärme – Mästerkock-Sigrid Báránys sprillans nya kokbok som jag fick igår kväll! Den har jag verkligen sett fram emot att läsa! Sigrids kokbokskoncept kändes ju helt klart mest spännande.

Det finns en hel rad med recept som jag kommer att testa ur boken. I påsk kommer jag börja med att laga det här receptet. 



Kanske blir det pavlovan med passionsfrukt till efterrätt också... Pavlova är ju så underbart gott!



Den här fiskrätten med bönsalsa och guacamole ser jag fram emot att testa någon kväll i veckan.

Med några potatisar vid sidan om till småfolket, så blir det nog succé!

Det finns egentligen ingen röd tråd i kokboken: lite buffé, lite asiatiskt, lite sommar, lite gammalt, lite nytt. Lite av varje. Passar mig fint.

onsdag 4 april 2012

Glada klänningen

Klänning från Lindex.
Färger är min grej. För man blir helt enkelt lite gladare av det. Mönstret är ju dessutom hur coolt som helst på den här klänningen och den är så där precis perfekt i längden – inte för kort, inte för lång. Den är så jag, så nu bor den hemma hos mig. Där kommer den att trivas!