Finas prima liv

Finas prima liv

onsdag 2 november 2011

Lillördag

Lillördag och hög tid att fundera på lördagens dessert. Till slut dök receptet upp som jag letade febrilt efter för några veckor sedan. I helgen provlagade jag och på lördag blir det den här smarriga moussen till efterrätt hos oss, när vännerna kommer på middag. Jag var tvungen att modifiera receptet bara lite, lite... Här är det!

Chokladmousse med konjak
4 port.

100 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk socker
1-1,5 msk konjak
100 g mascarpone

Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden, men inte för hårt. Vispa äggulorna tillsammans med sockret och tillsätt konjaken. Blanda med vispgrädden.

Vänd  ner chokladsmeten samt mascarponen. Blanda till en slät mousse. Spara lite av den smälta chokladen och blanda ner i efterhand så får man en randig mousse.

Fördela i fyra portionskoppar eller glas. Låt stelna i kylen i minst en timme, gärna längre eftersom moussen bara blir godare!

1 kommentar:

  1. Åh - det ser verkligen supersmarrigt ut. Den måste jag testa att göra till helgen. Tack för tipset.

    SvaraRadera