Finas prima liv

Finas prima liv

torsdag 5 februari 2015

LCHF-muggkaka sött och salt

I dag gjorde jag min goda muggkaka till fikat. Kombinationen av sött och salt toppat med syrligt och lent är något som jag har svårt att motstå. Därför är den en klar favorit, som också går väldigt snabbt att göra.



Finas prima muggkaka - LCHF
1 st

1 ägg
1,5 msk kakao
1 msk kokosmjöl
2-3 tsk valfri sötning
1,5 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt

Topping:
kokosflingor
vispgrädde
hallon

Vispa ihop ingredienserna till kakan ordentligt med elvisp. Lägg smeten i en mugg smord med lite kokosolja. (En liten mugg räcker gott, som ni ser.) Mikra på full effekt i 1:15-1:30 min minuter och låt svalna. Toppa med kokosflingor och servera med lättvispad grädde blandad med bär. 


Om du äter paleo eller liberal LCHF, kan du i stället söta med en halv mosad banan. Det gör kakan saftigare och väldigt god. Lite extra vanilj i grädden är också en hit! Eller byt vispgrädden mot kokosgrädde.

Nästa gång ska jag ha lite lakritspulver i grädden, tillsammans med hallonen. Eller kanske i kakan. Kan väl inte bli annat än jättebra? Berättar hur det blev sen!

Hur gjorde du din muggkaka och vad tyckte du?  



2 kommentarer:

  1. Åh jädrans va gott de lät! Kör ju paleo & ska lätt testa denna när jag e ledig på onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Virre! Kul! Jag gjorde också en igår. Hoppas din blev lika god som min. :)

      Radera