Finas prima muggkaka - LCHF
1 st
1 ägg
1,5 msk kakao
1 msk kokosmjöl
2-3 tsk valfri sötning
1,5 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt
Topping:
kokosflingor
vispgrädde
hallon
Vispa ihop ingredienserna till kakan ordentligt med elvisp. Lägg smeten i en mugg smord med lite kokosolja. (En liten mugg räcker gott, som ni ser.) Mikra på full effekt i 1:15-1:30 min minuter och låt svalna. Toppa med kokosflingor och servera med lättvispad grädde blandad med bär.
Om du äter paleo eller liberal LCHF, kan du i stället söta med en halv mosad banan. Det gör kakan saftigare och väldigt god. Lite extra vanilj i grädden är också en hit! Eller byt vispgrädden mot kokosgrädde.
Nästa gång ska jag ha lite lakritspulver i grädden, tillsammans med hallonen. Eller kanske i kakan. Kan väl inte bli annat än jättebra? Berättar hur det blev sen!
Hur gjorde du din muggkaka och vad tyckte du?
Åh jädrans va gott de lät! Kör ju paleo & ska lätt testa denna när jag e ledig på onsdag!
SvaraRaderaHej Virre! Kul! Jag gjorde också en igår. Hoppas din blev lika god som min. :)
Radera