Finas prima liv

Finas prima liv

söndag 24 juli 2011

Calvadosstuvade kantareller

Calvadosstuvade kantareller var något nytt och det smakade riktigt bra. Till dem drack vi ett lättare 59-kronorsvin, Trivento Malbec (nr 6607), som vi blev rekommenderade på Systembolaget. Det lönar sig tydligen inte att lägga mer pengar på vin till en kantarelltoast, eftersom det ändå inte förhöjer smakerna av kantarellerna. Men Systemdamen sa också att det var hennes egen subjuktiva åsikt.

Och jag vet inte om jag håller med henne, för vinet kändes alldeles för blaskigt. Så till nästa laddning kantareller – vi var ute och hämtade en ny påse i skogen igår – så blir det i alla fall ett lite kraftigare vin, såsom jag oftast vill ha mitt rödvin.

Toast med calvadosstuvade kantareller

smör
färska kantareller
vispgrädde, ca 2 dl per liter kantareller
calvados, ca 0,5 dl per liter kantareller
flingsalt
nymalen svartpeppar
lantbröd eller LCHF-bröd

Stek kantarellerna i smöret. Flambera med calvados och tillsätt vispgrädde. Smaka av med salt och peppar och låt koka ihop tills det blir krämigt. Under tiden rostar du tjocka skivor av brödet, som du toppar med de stuvade kantarellerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar