Finas prima liv

Finas prima liv

onsdag 1 februari 2012

Lillördagstipset

Bananer tillhör inte mina favoriter direkt, framför allt inte om de är det minsta bruna och det blir de ju snart. Fint. För då blir det banankaka!

I helgen gjorde jag en egen variant, med valnötter och... espresso! Den ser inte mycket ut för världen på bild, det måste jag erkänna, men den blev desto saftigare och godare. Ett annat plus är att den går supersnabbt att göra och att det blir minimalt med disk, eftersom du inte ens behöver vispen. Bra tycker jag, mindre bra tycker sonen: ju fler maskiner desto bättre!

Finas prima banankaka

2 mogna bananer
1,5 dl socker
1 ägg
50 g smör
3 msk espresso eller starkt kaffe
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
4 msk grädde
2,5 dl vetemjöl
1 dl valnötskärnor, grovhackade

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen och bröa med kokosflingor. Mosa bananerna och rör ihop dem med socker, grädde och ägget. Smält smöret, låt svalna och rör ner det i bananblandningen, tillsammans med det avsvalnade kaffet.
 

Blanda de torra ingredienserna och valnötter i en bunke och vänd ner dem i banansmeten. Häll i formen och grädda i 35–40 minuter.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar