Finas prima liv

Finas prima liv

söndag 2 februari 2014

Dessert från Toscana

I helgen blev det en av mina favoritdesserter: Vin Santo med cantuccini. Vin Santo är ett dessertvin från Toscana. Där dricks det "rödvinstempererat" tillsammans med just mandelskorpor, som efterrätt. Vin Santo funkar också fint som apertiv, fast då kall.

Just denna flaska väcker nostalgi. Det är nämligen den allra sista pavan från vingården i Toscana, där vi bodde två av våra fyra veckor i Italien (mestadels) förra våren.

Trots att bilen var packad till brädden med ungar, badleksaker och kläder för vinter, vår och sommar (jo, vi lyckades passera alla årstider på två-tre dagar), kunde vi klämma in ett antal flaskor schysst vin. Varje gång vi bytte hotell på vägen hem (ofta!), fick vi stuva om och be till gud att bagageluckan skulle gå att få igen även denna gång. Tänk om vi hade vetat då vad som fanns under bagagegolvet...

Jo, för ett par månader efter att vi hade kommit hem kom min man på att där finns ett utrymme för reservhjul. Och att det är STORT och dessutom TOMT, som det tydligen ofta är i nyare bilar! Tänk vilken skattkammare det hade kunnat vara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar