Finas prima liv

Finas prima liv

fredag 28 oktober 2011

Baktips till helgen

Muffins kan ju aldrig vara fel! De här är riktiga favoriter eftersom banan i smeten gör dem supersaftiga. Så om man, mot alla odds, skulle vilja spara och frysa in några, så fixar dem det också utan att bli torra och tråkiga.

Hacka upp din favoritchoklad och lägg i smeten. Jag hade i Toblerone den här gången, annars föredrar jag mörk choklad utan alltför hög kakaohalt.

Finas prima banan- och chokladmuffins

3 dl socker
3 ägg
50 g smör
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 mogna bananer
150 g valfri choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl och bakpulver. Smält smöret, mosa bananerna och grovhacka chokladen. 

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de avsvalnade smöret. Vänd ner mjölet och bakpulvret och sist bananerna och chokladen.


Häll i formar och grädda i 13-15 minuter. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar