Finas prima liv

Finas prima liv

måndag 10 mars 2014

Supergoda bananmuffins med choklad - utan socker!

Jag älskar att fika och varken vill eller kan vara utan den guldkanten på min vardag!

Men: Eftersom jag vill dra ner på både socker och mättat fett brukar det vara en svår ekvation att få ihop. Tills nu! Inget smaklöst, sorgset och torrt som växer i munnen; Nej, de här muffinsen kan jag verkligen njuta av.

Med rapsolja, nötter och choklad av hög kvalitet, helt utan socker eller andra sötningsmedel. Så mycket nyttigare - så värda att testa!

Sockerfria bananmuffins


Finas prima bananmuffins

8-10 st

4 dl dinkelsikt
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
50 g choklad, 70% kakaohalt
1 ägg
4 msk rapsolja
2 msk vatten
3 väl mogna bananer, gärna lite bruna
valnötter eller mandel

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna väl. Dela chokladen i små bitar och blanda i. Tillsätt ägg, mosade bananer, olja och vatten. Blanda ihop. Häll i muffinsformar och garnera med grovhackade valnötter eller mandlar på toppen. Sikta över lite extra kanel, om du vill. Grädda i cirka 15 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar