Finas prima liv

Finas prima liv

fredag 1 april 2011

Fishy förrätt

Förra veckans fredagsförrätt var ceviche. Något som jag har velat laga länge, men som aldrig har blivit av. Jag la till mango och avokado till originalreceptet och det blev en riktig hit! Till cevichen serverade jag ljus öl, Corona. Det här blir en ny favorit hemma!

Ceviche
2 portioner

70 g lax
70 g torsk
2 pilgrimsmusslor
1/2 kruka koriander
3 lime
1/2 apelsin
1 liten röd chili
vitlöksklyfta
1/2 msk socker
salt
1/4 mango
1/2 avokado


Pressa saft av lime och apelsin i en skål.
Kärna ur chilin och hacka den tillsammans med koriandern och vitlöken. Blanda ner i limen och apelsinen.
Skär fisk och musslor i en centimeter stora tärningar.
Lägg ner fisk och musslor i skålen och smaka av med salt och socker.
Låt stå i kylen i 40 minuter till en timme. Fisken är klar när torsken är vit och fast och den känns lagom i smak.
Blanda i tärnad mango och avokado. Lägg upp och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar