Finas prima liv

Finas prima liv

tisdag 14 juni 2011

Middagen på la Cucina Italiana


Fredagens träbröllopsmiddag på la Cucina Italiana i Göteborg blev precis så bra som jag hade hoppats och trott. Kanske till och med bättre! För det var mer än en gång som vi sa att det var det bästa vi hade ätit någonsin. Alltså, någonsin. Vilken upplevelse! Åtta rätter med vinpaket. Det ni!

Jag har vissa invändningar vad gäller drycken, eller snarare presentationen av den, men det är en annan historia.

Eftersom varje rätt var ganska liten och vi höll på i tre timmar, så gick man ändå därifrån lagom mätt i magen. Det uppskattas!

Kvällens meny
  • Litet portionsbröd med pistaschmortadella
  • Italiensk frukost - vaktelägg på tryffeltoast, cappuccino på sparris och skaldjur samt salsiccia med salvia och fänkål
    Salsiccian var så god: saftig och riktigt salt! Mm, bästa korven någonsin!

  • Bruschetta på vårt vis med tomatsås och buffelmozzarella
    Helt okej. Snarare en pizzetta än en buschetta, men vad gör det?

  • Pilgrimsmussla, prosciutto crudo och sparris
    Perfekt mussla – så klart!
  • Citronsorbet
    För att rensa smaklökarna
  • Canneloni Antonietta med kalvköttbullar, tomatsås och buffelmozzarella samt scarpetta (bröd
    Jättegod pasta och köttbullarna smakade himmelskt. Buffelmozzarella var så där bra som den kan vara, men sällan är – en glad överraskning.
  • Torskrygg serverad med arancino (risboll), primörer, shitake, ostronskivling och blomkålskräm
    Torsken bara föll isär och var så saftig. Mm, arancino, en favorit från min tid på Sicilien! Lycka!
  • Ryggbiff med sommarens primörer, morotspuré, kantareller och oxsvansreduktion.
  • Osttallrik: taleggio, getost Beppino Occelli, mögelost lagrad med skal av nebbiolodruvan, en ost gjord på ko-, får- och getmjölk. Tomat marinerad i vaniljstång.
  • Pannacotta på tub
    Kul överraskning!

  • Chokladfondant och choklad- och nougatglass med mandelnougatine
    Chokladfondanten var helt perfekt
    knaprig utanpå och mjuk inuti. Jättegod chokladsmak.
  • Citronsorbet i ministrut
    Syrlig avslutning – smakade bra. Och fint för ögat.
Vinpaketet bestod av sex olika viner.






Det är definitivt en kväll som jag kommer att minnas som en av mina bästa matupplevelser – hittills!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar