Finas prima liv

Finas prima liv

lördag 4 juni 2011

Rabarber och kanel



Rabarberkräm med kanel blev jättegott, så den här har jag inte gjort för sista gången. Här kommer receptet.

Finas prima rabarberkräm med kanel
4 portioner

750 g rabarber
3 dl vatten
1/2 dl flädersaft
1 kanelstång alt. 1/2 tsk kanel
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk potatismjöl

Skala rabarbern fint och dela i cirka 2 cm långa bitar. Lägg i kastrull och tillsätt socker och kanel. Slå på vatten och saft. Låt koka upp på svag värme tills rabarbern blir mjuk, cirka tio minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll ner blandningen med potatismjöl i en stråle, under omrörning, så att det inte klumpar sig. Strö lite socker på ytan, så att krämen inte skinnar sig. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar