Finas prima liv

Finas prima liv

söndag 22 maj 2011

Godaste krämen
























Idag började rabarbersäsongen hos mig. Jag inledde med att göra den här supergoda rabarberkrämen med jordgubbar, som under de senaste åren har blivit ett måste när rabarbern är klar att skörda. Så mycket sommar i smaken!

Jordgubbs- och rabarberkräm
6 port. 

1 l rabarber
1 l jordgubbar
0,5 st vaniljstång
1 st citron, saft och skal
0,5 dl fläderblomssaft (koncentrerad)
1,5 dl strösocker
1,5 dl vatten

Redning:
2
msk
potatismjöl
0,5 dl kallt vatten

1. Skala rabarbern och skär den i cirka 2 cm stora bitar.
2. Skölj och snoppa jordgubbarna. Halvera dem.
3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna.
5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen. Klart! Servera med mjölk.

Receptet kommer från Leila. Så klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar